Therapie

Mijn manier van behandeling kenmerkt zich in directief, ondersteunend, inzicht gevend en begeleidend. De soort behandeling staat niet vast, dit is afhankelijk van uw klachten/problemen en vragen. U kunt bij mij terecht met diverse klachten.

Angstklachten
Angst kan een verlammend effect hebben op uw functioneren. Er zijn verschillende soorten en maten van angst, waaronder realistische en onrealistische. Ook gerichte angst voor iets of iemand,  ‘angst voor de angst’, bang, bezorgt zijn en piekeren kunnen onder deze problematiek vallen.

Er is tevens een combinatie van bovenstaande angsten mogelijk. Men kan dwangmatige handelingen of gedachten koppelen. Angsten kunnen tevens gepaard gaan met paniekaanvallen.

Depressiviteit en somberheid
Somberheidklachten, niets dat u nog op kan vrolijken. Ook uzelf opladen voor dagdagelijkse bezigheden kost alle energie. U zou het liefst hele dagen in bed blijven liggen met de dekens over uw hoofd.

Stress-Burn-out

Stop! Je kunt niet alles alleen dragen. Je hebt je lichaam en geest lange tijd genegeerd. Deze is nu aan het protesteren.

De sneltrein is stopgezet. U heeft rust nodig. Het zal nodig zijn uw leefwijze te veranderen. Behandeling zal helpen te hervinden wat waardevol is in uw leven.

Rouw en verlieservaringen

Er zijn vele soorten rouw. Rouw om verlies van een geliefde, baan of huis. Het proces van rouwen kan geblokkeerd raken, het lukt je niet om zelf de draad weer op te pakken. Ik help u het verlies een plek te geven en leer u het verlies te beheren.

Verslavingsproblematiek

Afscheid nemen van uw beste vriend. Hij stond altijd klaar wanneer u hem nodig had. Zonder functioneert u niet meer. Ik werk samen met Tools Coaching en Motivatie en kan u de juiste begeleiding bieden.